måndag 15 september 2014

Paddling i Bohuslän, augusti

Vi, jag, Tommy Andersson och Peter Ljungné, hade planerat en veckas paddling på Åland tiden 26-31 augusti. Men när vi tittade på prognosen så visade den att det skulle bli mycket regn och hård blåst. Däremot skulle det bli fint väder på Västkusten. Vi fick tänka om och styra mot Bohuslän och Resö, söder om Råssö. Där kunde vi lägga i kajakerna vid en trailramp i närheten av Tempobutiken. I affären hittade vi dagsfärska räkor, fiskade av Jocke och Niklas! 

På Resö finns en mästare på ostronöppning. Han har tagit hem vandringspokalen för ostronöppning i en tävling som hölls i Grebbestad. Jag fick en kort teorilektion och det fungerade på några ostron vi plockat upp.

Vi paddlade söderut mot Kalvön där vi hittade en vik med söderläge och fina släta hällar. Kalas på räkorna från Tempo. Klart väder och kvällssol som lyser på de röda klipporna. Nästa dag fortsatte vi söderut förbi Havstenssund därefter var det ganska stökig sjö. Det var skönt att hitta en skyddad naturhamn på en ö utanför Fjällbacka. 

Fortsättningsvis hade vi magiska förmiddagar där havet låg som en spegel. Vi kunde runda öarna på utsidan och kameran åkte fram. Det blev minnesvärda synintryck och så fick vi också se ett par knubbsälar.

















Inga kommentarer: