tisdag 25 juli 2017

Gryt och Sankt Annas skärgård

Fint väder enligt prognosen från den 10 juli och några dagar framåt. Då blev det läge för att göra en båttur med RIB:en. Som vanligt utgick vi från Arkösund där vi också sjösatte i båten. I juli är det fullt av semesterfirare både på land och i hamnen. Litet för mycket för vår smak ...

Vi tog sikte på Huholmen i Gryts skärgård, men när vi rundat ön så låg det tre stora feta segelbåtar i "vår" naturhamn. Bara att vända ut och söka alternativ, vilket inte är det lättaste när det börjar närma sig kväll. Det gäller att hitta bra läge med tanke på nästa dags vindriktning, det skall finnas släta hällar för att slå upp tältet och det skall vara bra ankarfäste. På ett par tänkbara öar  hasade ankaret på botten och då är det berg eller sten. Till sist gav vi upp och styrde mot den stora säkra viken vid Bokö naturreservat. Ett skaplig lösning då sent på kvällen , men vi vill helst ha fri horisont mot havet.

Nästa dag lämnade vi viken med segelbåtar från England och Tyskland. Boken "Naturhamnar" tipsade om Fågelön i Sankt Annas skärgård. Här finns bra klippor i en skyddad vik och uppe i skyn såg vi två havsörnar. Mitt på finns en riktig urskog och plats för betande pälsfår. Ön visade sig vara en riktig pärla som vi inte känt till tidigare.











Inga kommentarer: