måndag 24 mars 2014

Provence 21-28 mars






En veckas semester i Provence, Alpes Maritimes.
I år blev det resa med Norwegian till Nice. Vi har bokat hyrbil (en Peugeot cabriolet!) och första tre övernattningar i ett chambre d'hôtes, Mas des Chardons i den lilla byn Caussols som ligger några mil norr om Grasse. Byn ligger på en platå och här finns det fortfarande snöfläckar kvar. Plus 6 grader.
Väderutsikterna är inte de bästa. På lördagen skall det komma mellan 30-40 mm regn över så gott som hela Frankrike.
I stället för att vandra blir det en bilutflykt till St Paul de Vence där det ligger ett fint museum med konstverk av Miro och Giacometti. Regnet öser ned när vi vänder "hemåt" och det är inte mycket vi kan se av det vackra landskapet.

Följande dag har mistralvinden sopat bort regnmolnen och vi väljer att gå leden Plateau de Cavillore. Den ligger på drygt 1.000 meters höjd. Och uppe på platån kan vi se Medelhavet i fjärran. Skönt att röra på benen efter allt bilåkande.

Efter några dagar i Caussols vill flytta på oss till en by som heter Peillon, som ligger uppe på en klippa. Det är mycket besvärligt att orientera sig men bil genom Nice. Men efter många svordomar krånglar vi oss ur staden och anländer så småningom till Peillon bara för att få veta att ett gäng tyska cyklister ockuperat det enda hotellet.

Efter en del bläddrande i kartor och broschyrer efter lämpliga vandringsleder och ett hotell landar vi i Byn Aspermont. Det visar sig vara en fullträff.















Inga kommentarer: