måndag 23 september 2013

Vandring i Vedungsfjällen

Återigen gör vi vår höstvandring i Vedungsfjällen, fredag 13/9 - söndag 15/9. Vi körde på torsdagskvällen och anlände till Leo Einarssons timmerkoja i Nysätersvallen, vid 24-tiden. Subarun skumpade fram på den usla sista vägsträckan, fullt med stora stenar och rötter. Här kan man egentligen bara köra med en jeep, men Leo lyckas ta sig fram med en gammal Volvo 245:a!
Vi mumsar på ost, kex och vin innan vi kryper ner i sovsäcken. På fredagen går den bleckade (ledmarkering i form av yxhuggsmärken på träden) stigen upp över fjället och bort till Lövhögen. Lövhögen är en samling röda stugor och en stor bastu á 1 milj. Ägs av Wallenbergs, men utnyttjas i första hand av skogsbolagsfolk. Vi går längs Härjeån och följer stranden ett par kilometer och slår läger vid strandbrinken. Fint med en brasa vid ån och månen som lyser.
Följande dag är det dimma och moln. Nu går vi off-pist upp över fjället och tar sikte på rastkojan som ligger på skoterleden. Här kan vi vila upp och äta lunch innan vi fortsätter till nästa tältställe som ligger nere i skogs- och myrlandskapet. Tältplatsen ligger bara ett par hundra meter från ett björnide!



Leo Einarssons timmerhus

Gammal fura som låg vid stigen

Vedungsfjället till vänster


Den här gången levde jag enbart på frystorkat


Skönt med mjukt kråkris

Ett par hundra meter bort låg björnidet

Härjeån

Inga kommentarer: