fredag 24 maj 2013

Paddling Kristi himmelfärdshelgen - Stavsnäs - Braka - Kastön

Efter lång bilfärd till Stavsnäs samlades nio personer från Örebro kanotförening. Vi tyckte att vi hade kört länge, men så kommer Anna som har kört 50 mil från  Göteborg!

Färden gick till ön Braka - ett bra val. Vi såg mycket sjöfågel, stora flockar med alfågel och ejder.  Det var roligt och glädjande att se och höra fågellivet. Det påstås att ejdernstammen minskat, men jag har aldrig sett så stora flockar tidigare. En sen middag med obligatorisk brasa.

Andra dagen var tanken att vi skulle gå till Tärnskär, men dimman satte stop. Vanskligt att gå dit när dimman tätnade alltmer. I stället gick vi till Kastön, som ligger utanför Biskopsön. Det blev en fin natthamn med sällskap av tre havsörnar som satt på ett skär rakt ut från vår klippa.
Tyvärr var vi tre personer som måste återvända till Örebro på lördagen. Resten av gänget kunde då paddla ut till Tärnskär i strålande sol. Men Tärnskär finns kvar och vi får besöka det en annan gång.

I Stavsnäs missade vi parkeringstiden med sju minuter. Det blev en extrakostnad på 500 kr, tillsammans med dygnsparkeringen på 100 kr!

Bestående minne; trevligt umgänge och rikt fågelliv.













Inga kommentarer: