lördag 14 maj 2016

Paddling Stockholms skärgård

Kristi himmefärdshelgen bjöd hela Sverige på sommarväder. Örebro kanotförening (sju deltagare denna gång) hade lagt sin första långfärdstur till Stockholms skärgård med utgångspunkt från Askfatshamnen i Dalarö. Det är en båtklubb som driver denna hamn och Joakim hade fått löfte om att vi kunde parkera gratis här. I hamnen var det full aktivitet med sjösättning. Segelbåtar skulle få det sista lagret wax före sjösättning. Vid den trånga trailerrampen backade ett ekipage elegant ner en stor båt på tre ton. Det är trångt och komplicerat att backa ner här så föraren fick beröm.
Efter att ha tankat med lunch styrde vi mot Kymmendö och vidare mot Villinge och strax söder om Boskapsön för övernattning.

Inga starka vindar i prognosen, vilket gjorde att vi kunde fortsätta österut mot Biskopsön, Kastön och vidare ut mot Tärnskär, en riktig pärla längst ut i skärgården. Här finns en liten lagun med sandstrand och sandbotten, som bara lämpar sig för kajaker - endast några decimeter djupt. Återfärden gick via Valön, Fjärdlång och Ornöhuvud.









Tärnskär

Tärnskär

Kastön





Inga kommentarer: