lördag 29 juni 2013

Med Bustern i St Annas skärgård

Midsommar firades hos goda vänner i Bråviken. I förväg hade vi sett ut en bra iläggningsplats för att ha nära till St Anna. Nävekvarn som ligger ca  två mil söder om Nyköping ligger bra till.  Från Nora är det bara 20 mils bilresa. Nävekvarn är en välskött båtklubb med en bra trailerramp. Du betalar 50 kr till båtklubben för att använda rampen. Parkera med trailer gör du gratis på området!

Vi hade läst på om naturhamnar och fann att det var upptaget i stort sett på alla ställen som vi passerade. Det var midsommar och fint väder. Många båtar var ute. Vi hittade en bra egen ö i närheten av Korsö, som ligger öster om Lindöja. Flata fina klippor och en fin "skog" med mjuk mossa.
Här stannade vi två nätter och fortsatte söderut till Arkösund. Jag gick runt och rekognoscerade; bra iläggningsplats, försäljning av rökt fisk och en bit bort finns livmedelsaffär där du också kan parkera bilen. Nästa gång blir Arkösund vår iläggningsplats. Runt hamnen finns fina sekelskifteshus. Här satt gubbarna och rökte cigarr och drack punsch.

Farleden som går söderut trafikeras av många segelbåtar och motorbåtar. Vi fortsatte ner till Kalskär, men det var en besvikelse. Ingen hamn för oss. Hamnen passar säkert för en eller två segelbåtar, men det var inga fina klippor. Istället vände vi tillbaks mot Korsö.





















Inga kommentarer: